KÖZLEMÉNY A 2019. OKTÓBER 5-ÉN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ SPORTNAP KERETEIN BELÜL MEGTARTOTT FUTÓVERSENYRŐL🏃‍♀️🏃‍♂️

Tegnapi napon (2019. október 5-én), a futóversenyen történt egy kis malőr, amit mindenképp szeretnék most megosztani mindenkivel. Engem úgy neveltek, hogy nem csak a jót, de a rosszat is vállalni kell, nem szabad eltitkolni és homokba dugni a fejünket, mintha meg sem történt volna.

De mi is történt tegnap?

A II. korcsoportos futás rajtja ideje korán, azaz 20 perccel hamarabb lett elindítva. A regisztráció során mind a gyermekektől, mind pedig a kísérő pedagógusoktól azt kértük, hogy a kiírt programtervnek megfelelően az adott korcsoport 10 perccel a rajt előtt jelenjen meg a kapunál. Ez azonban két futó gyermek esetében nem így történt. Mikor odaértek a kapuhoz és meglátták, hogy korcsoportjuk elindításra került, a két gyermek ugyan jelentős hátránnyal, de azonnal futásnak eredt (egy fiú és egy lány testvérpár).

Azt tudni kell, hogy ebben a korcsoportban indult el a legtöbb gyermek, pontosan 43. Miután minden beérkező gyermek eredménye felkerült az eredménylistára a két testnevelő tanár elmondta, hogy mi is történt valójában. Hozzáteszem, hogy azt én is láttam, hogy két gyermek „csak úgy” nekiindult, de akkor még nem értettem a helyzetet.

De, hogy is alakultak így az eredmények?

A fiú, Kardos Olivér 39 gyermeket előzött meg, így a 4. helyre sikerült beérkeznie, míg a lány, Kardos Orsolya 37 gyermeket előzött meg, így neki a 6. helyre sikerült beérkeznie.

Látva az eredményeket, ezt követően az egyik testnevelő tanár arra kért, hogy állítsam be a két gyermeket a III. korcsoportba (tőlük idősebb kategóriába), hagy fussák le a gyermekek még egyszer a távot, mondván, hogy ők a két legjobb futóik.

Ezt a döntést akkor és ott végiggondolva én nem mertem felvállalni, idő meg nem volt arra, hogy akkor és ott gyorsan összeüljünk és döntést hozzunk.

Hogy miért nem vállaltam fel?

Belegondolva abba, hogy lefutottak a gyermekek 2,2 km-t, majd rá kb. 20 perccel később egy nagyobb korcsoportban ismét futassam le velük, számomra nem ígérkezett jó döntésnek, hiszen így ők már fáradtabban álltak volna a rajthoz, idősebb korosztállyal szemben és így nekik 20 perc elteltével nem 2,2 km-t kellett volna teljesíteniük tegnap a versenyen, hanem közel 4,5 km-t.

Tegnapi napon, miután minden programunk véget ért, sőt már napközben is azon gondolkodtam, hogy, hogy alakult volna a verseny a két gyermeknek, milyen helyezést értek volna el, ha mindez nem így történik.

Hosszas gondolkodás után arra az elhatározásra jutottam, hogy a két gyermek teljesítményét mindenképp el kell, hogy ismerjük és meg kell, hogy írjam ezt a bejegyzést, mert ez így sportszerű!

Mai napon az a döntés született, hogy a két gyermek részére – utólag ugyan – de átadásra kerül egy-egy érem. Az érmek legyártását követően Ferencz Gyöngyi polgármester személyesen fogja átadni a két érmet Kardos Olivér és Kardos Orsolya, a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói részére.

Ugyan a két gyermek nem állhatott dobogóra így a tegnapi napon, de nem szeretnénk, hogy kedvüket szegje a futás, a sport, a verseny. Eljöttek, részt vettek és lefutották a távot, nem is akármilyen eredménnyel! Számunkra ez már önmagában egy hatalmas teljesítmény, főképp két 10 éves gyermek részéről. A kitartásuk, a versenyszellem, a teljesítmény, amit tegnap megmutattak nekünk, példaértékű!

Kicsit hosszúra sikerült a bejegyzés, de nem szerettem volna semmi lényeges információt lehagyni, így köszönöm azoknak, akik végigolvasták és megköszönném azt is, ha minél többen megosztanák a facebook-on bejegyzésemet, hisz a hibáinkból tanulni kell és nem szabad elrejtenünk azt! A két gyermek teljesítményéről meg hagy tudjanak minél többen, hogy követhető legyen a példájuk, a versenyhez való hozzáállásuk, kitartásuk! 🤝🏆

Márton Marianna
projektmenedzser