EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK ÉS AZ ÚJRAÉLESZTÉS GYAKORLATI ELEMEINEK BEMUTATÁSA BERNECEBARÁTIBAN, A SZOKOLYI ALAJOS ÁLTALÁNOS TAGISKOLÁBAN 2019. JÚNIUS 11-ÉN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ GYERMEKNAPON

Gáspár Tiborné védőnő 2019. június 11-én megrendezésre kerülő gyermeknapra felkérte irodánkat, hogy néhány intézmény dolgozóinak végezzünk egészségügyi szűréseket, a gyermekeknek pedig mutassuk be az újraélesztés gyakorlati elemeit.

A felkérésnek szívesen tettünk eleget, így néhány munkatársunk és mentőápolónk a fent említett napon az intézménybe látogatott.

Kb. 60 gyermeknek került bemutatásra az újraélesztés, amit mindenki ki is próbálhatott, bemutathatta, hogy milyen tudást sajátított el. Elmondhatjuk, hogy a felső tagozatos gyerekek már rendelkeznek annyi erőnléttel és most már tudással is, hogy bármikor képesek lennének beavatkozni, megkezdeni egy újraélesztést, ha arra kerülne a sor. Az alsó tagozatos gyerekek is nagyon ügyesen elsajátították a technikát, nekik azonban még egy kis erőnlétre van szükségük az újraélesztéshez. Idővel az erőnlét is adott lesz, hisz hamar megnőnek és gyorsan fejlődnek a gyerekek.

Munkatársaink ez idő alatt az egészségügyi szűréseket végezték. Összesen 29 fő tartott igényt a különböző mérésekre, melyből 24 fő Szobi járási és 5 fő nem Szobi járási lakos volt.

Néhány eredményről: magas vérnyomás 12 főnél, magas vércukor szint 5 főnél, magas pulzusszám 8 főnél került regisztrálásra, míg az EKG mérés kapcsán mindössze 1 főnél volt eltérés tapasztalható.

Összesítve az eredményeket elmondható, hogy a 29 főből – a különböző mérési eredmények alapján – 20 főnél volt eltérés tapasztalható. Ez az összes létszámhoz viszonyítva igen magas arányszámot, 69 %-ot tesz ki 🙁

Bízunk benne, hogy segíthettünk és azok, akik nem tudtak eddig azokról a problémákról, amit a méréseink tártak fel, nem “állnak” meg itt és tenni fognak az egészségükért.

Köszönjük a meghívást!

Június 17-én és 19-én irodánk munkatársai – szintén felkérésre – a MONO-Ipolyfabric Kft-nél dolgozóknak végzik el az egészségügyi szűréseket.