EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK, ÁLLAPOTFELMÉRÉSEK VÉGZÉSE

2019. március 11-én első alkalommal Nagybörzsönyben került sor arra, hogy előzetesen egyeztetett időpontban a településen lévő munkahelyeken – akik igényelték -, ingyenes egészségügyi szűréseket és állapotfelméréseket végezzünk kérdőív kitöltésének segítségével.

Bóna Éva körzeti ápolónk ezen a napon 14 embert szűrt meg. A 14 emberből 4 főt kellett háziorvoshoz irányítani, 2 főnél magas vérnyomás végett (mindkét esetben eddig nem ismert) és 2 főnél cukorbetegségre utaló eredmény végett (ebből 1 nem ismert).

Fentiek alapján látható, hogy ha nem is érezzük rosszul magunkat, a szűrések alkalmával kiszűrhetőek a problémák és időben megkezdhető a kezelés.

Az egészségünk megőrzése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe ingyenes munkahelyi szűréseinket, állapotfelméréseinket. A Szobi járásban lévő mind a 17 település igényelheti a munkahelyi szűrést.

Mit tegyen, ha szeretné igénybe venni munkahelye dolgozói részére a szűrést?

Az alábbi elérhetőségek egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot, egyeztessen velünk időpontot és mi a kért munkahelyen elvégezzük a szűrést és az állapotfelmérést. A szűrések elvégzésére általában a hétfő délelőtti és a szerda délutáni időpontokat tudjuk biztosítani.

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/

A szűréseket a Szobi járás területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak tudjuk biztosítani. A szűréshez TAJ és lakcímkártya szükséges. A program INGYENES! Várjuk jelentkezését!