EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK, ÁLLAPOTFELMÉRÉSEK VÉGZÉSE

2019. április 8-án Szobon is sor került arra, hogy előzetesen egyeztetett időpontban a településen lévő munkahelyeken – akik igényelték -, ingyenes egészségügyi szűréseket, valamint állapotfelméréseket végezzünk kérdőív kitöltésének segítségével.

Bóna Éva körzeti ápolónk ezen a napon 29 embert szűrt meg. A 29 emberből néhány, kb. 8 főt kellett háziorvoshoz irányítani, ebből magas vérnyomás, cukorbetegségre utaló, valamint tájékoztató jellegű EKG eredmény végett. A résztvevők közül 4-5 ember számára meglepő volt az eredmény, elmondásuk alapján nem érzik magukat rosszul, betegségre utaló jelet nem észleltek.

Fentiek alapján látható, hogy ha nem is érezzük rosszul magunkat, a szűrések alkalmával kiszűrhetőek a problémák és időben megkezdhető a kezelés.

Az egészségünk megőrzése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe ingyenes munkahelyi szűréseinket, állapotfelméréseinket. A Szobi járásban lévő mind a 17 település igényelheti a munkahelyi szűrést.

Mit tegyen, ha szeretné igénybe venni munkahelye dolgozói részére a szűrést?

Az alábbi elérhetőségek egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot, egyeztessen velünk időpontot és mi a kért munkahelyen elvégezzük a szűrést és az állapotfelmérést. A szűrések elvégzésére általában a hétfő délelőtti és a szerda délutáni időpontokat tudjuk biztosítani.

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu 
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/

A szűréseket a Szobi járás területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak tudjuk biztosítani. A szűréshez TAJ és lakcímkártya szükséges. A program INGYENES! Várjuk jelentkezését!