EGÉSZSÉGNAP AZ IPOLYTÖLGYESI KERÉKFESZTIVÁL RENDEZVÉNYEN

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. augusztus 31-én az ipolytölgyesi Kerékfesztivál rendezvény keretein belül tartott egészségnapot.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is. Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott.


Mentőápolónk az érdeklődőknek mindeközben bemutatta az újraélesztést felnőtt és gyermek babán egyaránt, aki akarta, ki is próbálhatta.


Sátorunkba 26 fő látogatott be, melyből 18 fő Szobi járáson belüli lakos, 8 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt.


Most is elmondhatjuk, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.


Néhány szűrési eredményről:
EKG mérésünknél 3 főnél jelzett a gép nagy eltérést, minimális eltérést 9 főnél. Magas vérnyomás 11 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény 9 főnél volt tapasztalható. 9 fő esetében volt mérhető magas pulzusszám, kiugróan magas 6 főnél, míg vércukorszint összesen 9 fő esetében volt magas, 2 fő esetében igen magas értékkel.


A szűrési eredmények alapján a 26 emberből 18 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten igen magas, 69%-ot tesz ki.


A résztvevők közül mindösszesen csak néhányan jelezték, hogy gyógyszert szednek, ki magas vérnyomásra, szívritmus zavarra, ki pedig a vércukor miatt. Akadt olyan résztvevő is, aki tudott a magas eredményéről, mégsem szedi az orvos által kiírt gyógyszert. Igyekeztünk meggyőzni és rábeszélni, hogy az egészsége érdekében el kell, hogy kezdje a gyógyszer szedését addig, amíg nagyobb nem lesz a baj.


AZ EGÉSZSÉG FONTOS, NE KOCKÁZTASSUNK!

Továbbá minden egyes egészségnapon – melyen az idei évben ellátogattunk – legtöbb esetben a testvíz %-a volt igen alacsony. Rendezvényenként kb. 4-5 főnél volt csak a testvíz %-a megfelelő. Figyeljünk oda a folyadékbevitelre, csökkentsük az olyan italok fogyasztását, melyeknek magas a vízhajtó hatása. Másik ilyen mért eredményünk, mely szintén alkalmanként csak néhány fő esetében volt megfelelő, a testzsír és a testtömeg index. Ezek az értékek is csökkenthetők, ha kerüljük a túl zsíros ételek, édességek fogyasztását és beiktatunk mindennapjainkba egy kis mozgást, legyen az akár csak egy kis mindennapos esti séta. Aki teheti, lehet akár ez a mozgás biciklizés, túrázás, úszás, akár konditerem is. Csak mozogjunk minél többet!

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, megfogadta tanácsainkat, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést és elkezdi szedni a gyógyszereket.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!


Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!


Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van!


Segítsen, hogy mi is segíthessünk!


Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!


Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12.
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/
Honlap: www.szobiefi.hu