EGÉSZSÉGNAP A SZOKOLYAI SÓLYOMFALVI VIGASSÁG RENDEZVÉNYEN

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. augusztus 17-én a szokolyai Sólyomfalvi Vigasság rendezvény keretein belül tartott egészségnapot.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is. Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott.

Mentőápolónk az érdeklődőknek mindeközben bemutatta az újraélesztést, aki akarta, ki is próbálhatta. Volt nem egy olyan érdeklődő, aki fulladás miatt kérte segítségét, főképp gyermek fulladás érdekelte a résztvevőket. így mentőápolónk gyermek babán mutatta be, hogy hogyan lehet segíteni, megmenteni egy gyermeket, abban az esetben, ha félrenyelne.

Sátorunkba 43 fő látogatott be, melyből 31 fő Szobi járáson belüli lakos, 12 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt.

Most is elmondhatjuk, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.

Néhány szűrési eredményről:

EKG mérésünknél 1 főnél jelzett a gép nagy eltérést, minimális eltérést 8 főnél. Magas vérnyomás 14 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény nem volt. 13 fő esetében volt mérhető igen magas pulzusszám, kiugróan magas 2 főnél, míg vércukorszint összesen 9 fő esetében volt magas, 1 fő esetében igen magas értékkel.

A szűrési eredmények alapján a 43 emberből 26 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten igen magas, 60%-ot tesz ki 🙁

A résztvevők közül mindösszesen csak néhányan jelezték, hogy gyógyszert szednek, ki magas vérnyomásra, szívritmus zavarra, ki pedig a vércukor miatt.

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Legközelebb, 2019. augusztus 24-én 14 órától Bernecebarátin találkozhatnak ismét velünk.

Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van!

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12.
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/
Honlap: www.szobiefi.hu