EGÉSZSÉGNAP A SZOBI IPOLYFESZT/VÁROSNAPOK RENDEZVÉNYEN

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. június 22-én a szobi Ipolyfeszt/Városnapok rendezvény keretein belül tartott egészségnapot.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is.

Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott. Mentőápolónk az érdeklődők részére mindeközben bemutatta az újraélesztést, aki akarta, ki is próbálhatta.

Sátorunkba 42 fő látogatott be, melyből 15 fő Szobi járáson belüli lakos, 27 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt.

Most is elmondhatjuk, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.

Néhány szűrési eredményről:
EKG mérésünknél 3 főnél jelzett a gép nagy eltérést, minimális eltérést 11 főnél. Magas vérnyomás 15 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény 3 főnél volt. 9 fő esetében volt mérhető igen magas pulzusszám, míg vércukorszint összesen 6 fő esetében volt magas, 2 fő esetében igen magas értékkel.

A szűrési eredmények alapján a 42 emberből 17 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten 40%-ot tesz ki 🙁

A résztvevők közül mindösszesen csak néhányan jelezték, hogy gyógyszert szednek, ki magas vérnyomásra, ki pedig a vércukor miatt.

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Legközelebb, 2019. augusztus 17-én 10 órától Szokolyán találkozhatnak ismét velünk.

Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van.

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/