EGÉSZSÉGNAP A NAGYMAROSI DUNAI TÁNCSZÓK RENDEZVÉNYEN

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. május 25-én a nagymarosi Dunai Táncszók rendezvény keretein belül tartott egészségnapot.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is.

Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott. Mentőápolónk az érdeklődők részére mindeközben bemutatta az újraélesztést, aki akarta, ki is próbálhatta. Meglepetésünkre igen sok gyermeket érdekelt, még a kicsik is lelkesen kipróbálták, hogy ők már képesek lennének-e életet menteni.

Sátorunkba 54 fő látogatott be, melyből 41 fő Szobi járáson belüli lakos, 13 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt, de volt aki a mérést követően a dietetikussal is konzultált és tőle kért tanácsadást.

Most is elmondhatjuk, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.

Néhány szűrési eredményről:
EKG mérésünknél 3 főnél jelzett a gép nagy eltérést. Magas vérnyomás 26 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény 10 főnél volt. 3 fő esetében volt mérhető igen magas pulzusszám, míg vércukorszint összesen 7 fő esetében volt magas, 1 fő esetében igen magas értékkel.

A szűrési eredmények alapján az 54 emberből 34 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten igen magas arány, 63%-ot tesz ki 🙁

A résztvevők közül mindösszesen csak néhányan jelezték, hogy gyógyszert szednek, ki magas vérnyomásra, ki pedig a vércukor miatt.

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Legközelebb, 2019. június 22-én 14 órától Szobon találkozhatnak ismét velünk.

Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van.

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/