Egészségnap a Letkési Termelői Piacon

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. szeptember 28-án a Közösen Letkésért Egyesület felkérésére a Letkési Termelői Piacon tartott egészségnapot.


A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda. Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott. Mentőápolónk az érdeklődőknek mindeközben bemutatta az újraélesztést, aki akarta, ki is próbálhatta.


Mindenképp szükségesnek tartjuk megemlíteni, hogy először fordult elő szűréseink alkalmával, hogy orvosi segítséget is kaptunk és ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dr. Kerezsi Márta doktornőnek, aki több évtizedes tapasztalatával, munkájával jelentősen segítette munkánkat. A doktornő minden résztvevőnek teljes körű tájékoztatást adott a mért eredményekről, és akinél eredményei alapján szükséges volt, további kezelésre, kivizsgálásra irányította őt.


Sátorunkhoz 44 fő látogatott, melyből 43 fő Szobi járáson belüli lakos, 1 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt.

Most is elmondhatjuk, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.

Néhány szűrési eredményről:
EKG mérésünknél 12 főnél jelzett a gép eltérést/szabálytalan EKG görbét. Magas vérnyomás 19 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény 8 főnél volt tapasztalható. 18 fő esetében volt mérhető magas pulzusszám, kiugróan magas 6 főnél, míg vércukorszint összesen 4 fő esetében volt magas, 2 fő esetében igen magas értékkel. Véroxigén szint 8 főnél volt alacsony.

A szűrési eredmények alapján a 44 emberből 23 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten 52%-ot tesz ki.

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.


Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, megfogadta Dr. Kerezsi Márta doktornő tanácsait, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést és elkezdi szedni a gyógyszereket.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van!

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12.
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/
Honlap: www.szobiefi.hu