EGÉSZSÉGNAP A KEMENCEI MAJÁLIS ÉS FALUNAPON

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. május 18-án egészségnapot tartott a Kemencén megrendezésre kerülő Majális és Falunap keretein belül.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is.

Ezzel párhuzamosan a pollenekről is tartottunk prevenciós tájékoztatást, aki igényelte pollen naptárt is kapott. Mentőápolónk az érdeklődők részére pedig bemutatta az újraélesztést, aki akarta, ki is próbálhatta.

Közel 60 fő látogatott be a sátorba, melyből 31 fő Szobi járáson belüli lakos, 9 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi mérésre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt, volt, aki csak a dietetikussal konzultált és tőle kért tanácsadást, és voltak, akiket csak az újraélesztés érdekelt, vagy a pollenek. Összességében elmondható, hogy aki a sátorunkhoz jött, információ nélkül biztosan nem távozott.

Annak ellenére, hogy programjainkat csak a Szobi járás területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak lehet biztosítani, a Szobi EFI járáson kívüli lakosokat sem küld el az egészségügyi sátorából, hisz célunk, hogy minél több embernél elvégezzük méréseinket, ezáltal kiszűrhetjük az eltéréseket és megelőzhető, vagy időben elkezdhető lehet a betegség kezelése.

Néhány szűrési eredményről:
EKG mérésünknél 3 főnél jelzett a gép eltérést, ebből 2 főnél nagy eltérést. Magas vérnyomás 8 főnél volt észlelhető, magas pulzusszám 10 főnél, míg vércukorszint összesen 3 főnél volt magas, ebből 2 főnél igen magas értékkel.

A szűrési eredmények alapján, 40 emberből 18 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten igen magas arány, 45%-ot tesz ki 🙁

Méréseink is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetni.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Legközelebb, 2019. május 25-én 9 órától Nagymaroson találkozhatnak ismét velünk. Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van.

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/