EGÉSZSÉGNAP A BERNECEBARÁTI FALUNAPON

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2019. augusztus 24-én a Bernecebaráti falunap keretein belül tartott egészségnapot.

A Szobi EFI egészségsátorában vércukor, vérnyomás, pulzus, valamint EKG és véroxigén szint, továbbá testzsír mérleggel súly, testzsír, testvíz, izomarány és BMI mérés történt, illetve a sátorba látogatóknak bemutatásra került, hogy a jövőben milyen további ingyenes programokat valósít meg az iroda, mindeközben pedig lehetőség volt dietetikus által készített különböző ételek kóstolására és tanácsadására is.

Sátorunkba 23 fő látogatott be, melyből 20 fő Szobi járáson belüli lakos, 3 fő pedig járáson kívüli lakos tartott igényt az egészségügyi méréseinkre. Volt, aki nem minden mérési eredményre tartott igényt.

Néhány szűrési eredményről:

EKG mérésünknél minimális eltérést 11 főnél jelzett a gép, nagy eltérés nem volt tapasztalható. Magas vérnyomás 5 főnél volt észlelhető, ebből kiugróan magas eredmény 1 embernek volt . 15 fő esetében volt mérhető magas pulzusszám, kiugróan magas 3 főnél, míg vércukorszint összesen 3 fő esetében volt magas, ebből sajnos mind a 3 fő esetében igen magas értékkel.

A szűrési eredmények alapján a 23 emberből 17 embernél történt olyan intézkedés, hogy további kezelésre, kivizsgálásra kellett irányítani, ami a mérési igényekhez mérten igen magas, 74%-ot tesz ki.

A résztvevők közül mindösszesen csak néhányan jelezték, hogy gyógyszert szednek, ki magas vérnyomásra, szívritmus zavarra, ki pedig a vércukor miatt.

Méréseink továbbra is azt bizonyítják, hogy jobban oda kell figyelni az egészségünkre és sűrűbben lenne szükséges egészségügyi méréseket, szűréseket végeztetnünk.

Bízunk benne, hogy a mért eredményeink alapján, akinél eltérést észleltünk, elmegy kivizsgálásra, és akinél szükséges igénybe veszi az orvos által javasolt kezelést.

Van, aki már megtette az első lépést az egészségéért! Tegye meg Ön is!

Ne feledje: Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!

Legközelebb, 2019. augusztus 31-én 13 órától Ipolytölgyesen találkozhatnak ismét velünk.

Most igényelje a szűrést, ne akkor, amikor már érezhető, hogy baj van!

Segítsen, hogy mi is segíthessünk!

Keressen személyesen, telefonon, vagy írjon nekünk!

Elérhetőségeink:
Szobi Egészségfejlesztési Iroda 
Cím: 2628 Szob, Szent Imre u. 12. 
Telefonszám: 27/570-690 29-es mellék 
E-mail cím: efi.iroda@szob.hu
Facebook: https://www.facebook.com/efiszob/
Honlap: www.szobiefi.hu