Bemutatkozás

A Szobi Egészségfejlesztési Iroda (a továbbiakban: Szobi EFI) 2018. szeptember 3-án kezdte meg működését. Jelenleg az iroda létszáma: 8 fő, melyben 1 fő 40 órás, 6 fő 20 órás és 1 fő 10 órás foglalkoztatott dolgozik.

A Szobi EFI elsődleges feladata a prevenció, azaz a megelőzés. Mit is jelent ez? Programjainkon keresztül igyekszünk a Szobi járás területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosoknak (az óvodáskortól egészen az idős korig) az egészséges életmódot, életmódváltást, betegségmegelőzést és az egészségfejlesztést bemutatni, bevonni a lakosságot, segíteni.

Tisztázni szükséges, hogy a Szobi EFI nem végez gyógyító tevékenységet, nem tud korábbi időpontot kérni egy vizsgálatra, de ezzel szemben segíteni tud abban, hogy programjain keresztül, különböző szakemberek bevonásával megelőzhető legyen egy-egy betegség, vagy akár kezelhetőbb legyen már egy meglévő betegség. De mindehhez Önnek is tennie kell!

Mit kell tennie? A honlapon található elérhetőségek bármelyikén vegye fel velünk a kapcsolatot, érdeklődjön programjainkról, mondja el, hogy miben kér/vár segítséget a Szobi EFI-től, milyen panasza, esetleg már meglévő betegsége van, és mi segítünk.

Hogyan tudunk segíteni? Bevonjuk a megfelelő programjainkba és szakembereinken keresztül – amennyiben szükséges – tovább irányítjuk a megfelelő helyre, kezelésre. Végigolvasva, most biztosan megfogalmazódik a következő kérdés: milyen programjai vannak a Szobi EFI-nek, hol, mikor és kiknek tartja azokat?

Erre a célra hoztuk létre honlapunkat. Folyamatosan igyekszünk tájékoztatást adni, hogy hol, mikor, milyen célcsoportnak, milyen program várható és röviden be is mutatjuk azt.

Mottónk: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

 Segítsen, hogy mi is segíthessünk! Mi, az Ön egészségéért dolgozunk!